Inspiration

Hvilken type ferie foretrækker du?

Kærestetur? Der er en masse at opleve i Næstved

Næstved har alle dage været centrum for handel. Allerede før 1274 havde Næstved købstadsstatus, og torvet er ældre end 1140. De to navne - Axeltorv og Hjultorv - fortæller, at her blev tilført og solgt varer på hjul (aksler). Det var især landboerne, som kom for at sælge deres produkter.

I dag er Næstved kendt for sine indkøbscentre og sit smukke bymiljø med mange spændende specialforretninger. Der afholdes stadig torvedage, og midtbyen holder flere gange om året City nat, hvor byens forretninger har åbent til kl. 22. I Næstved Storcenter er der længe åbent hver lørdag og første og sidste søndag i måneden, ligesom der fra tid til anden arrangeres aftenåbent og underholdning.

I byens centrum kan du nyde vejrgudernes luner i fulde drag, mens du i butikscentrene kan se helt bort fra disse naturkræfter. Du vælger selv.

Få mere inspiration til shoppingturen

Familieferie i børnehøjde

Tiden er dyrebar. Specielt ferietiden, hvor vi alle ønsker at gøre det ekstra godt for dem, vi holder af. Næstved-Egnen er fyldt med vidt forskellige muligheder for uforglemmelige oplevelser. Her er specielt meget for børnene, men også mange attraktioner, som kan samle hele familien i fælles begejstring.

I Næstved kommer du hurtigt til at falde i ét med andre super glade børn og voksne på strandtur ved Karrebæksminde, på vej ad Susåen i en kano, lige ved at trække en fisk op af vandet, på cykeltur i det smukke landskab, på opdagelse i Sørøverland på eventyrøen Gavnø, hvinende af fryd i BonBon-Land eller opslugt af afslapningens dybe ro, når hele familien har nydt det, der gør jer alle glade. Mulighederne er mange. Og ferien er jo din egen...

Få mere inspiration til ferie i børnehøjde

Den aktive familie

Er du født med en golfkølle eller en fiskestang i hånden? Trives du bedst på en cykelsaddel ? Er du lykkeligst, når du befinder dig under, over eller nedsænket i vand?

Kan du svare ja til et eller flere af disse udsagn - så er det i Næstved det foregår, og det er også her du skal finde oplysninger om din yndlingsaktitvitet. 

Få mere inspiration til den aktive ferie

Området

Den charmerende Hotel Menstrup Kro på Sydsjælland ligger i landlige omgivelser, med en lille køretur på 8 km til Karrebæksminde og Enø. Her er der hyggelig fiskeri- og badebystemning med caféliv og shopping og ikke mindst et fredet naturområde med rigt fugleliv.

Knap 3 km syd for Menstrup ligger Klinteby klint - en lang, høj og meget markant havklint af ler. Der er en flot udsigt fra klinten over Smålandsfarvandet, hvor der er gode muligheder for lystfiskeri.