Rønnebæksholm kunsthal

Afstand: 13.72 Km

En kunsthal på et atmosfærefyldt gammelt gods i naturgrønne omgivelser

Rønnebæksholm er Næstved kommunes Kunsthal og arbejder på at skabe lokal forankring og udsyn. Igennem tværgående samarbejder rækker Rønnebæksholm ud og stedets faciliteter, inde såvel som ude, muliggør udviklingen af nyskabende kunstneriske og kulturelle programmer af høj kvalitet.

Rønnebæksholms mission er at vække borgernes nysgerrighed og åbenhed, som kan bruges til at forstå og nuancere den samtid, vi befinder os i. Rønnebæksholms tilbyder et aktivt kunstnerisk program af udstillinger og kulturelle arrangementer. Gennem dem understøtter Rønnebæksholm kreativ læring, dannelse og fællesskaber for borgere i alle aldre og uanset baggrund gør kunsten tilgængelig.

Den hvide hovedbygning, opført i nygotisk stil, rummer kunsthal, Børneværksted, café og butik, Maries Rum og residency lejlighed. Billedskolen og Talentskolen holder til i de gamle avlsbygninger ved indgangen til parken.

I Herskabsstalden, den restaurerede vognport og stald, holdes der forskellige arrangementer såsom foredrag, poesi- og samtalesaloner, koncerter og konferencer. Parken og gårdspladsen ved hovedbygningen danner ramme om visninger af skulpturelle værker og begivenheder såsom kunstperformances, vandringer, Havemarked og Sankt Hans, Tak for Venligheden og 8.marts-Kvindernes Internationale Kampdag.

Digterpavillonen “Venligheden”, som Rønnebæksholms ejer Marie Toft lod opføre til sin mand N.F.S. Grundtvig i 1850’erne, ligger i parkens sydøstlige hjørne og huser et permanent værk af Randi & Katrine.

I forlængelse af parken ligger den 6500 m2 store Herregårdshave, som er indrammet af Randi & Katrines værk Portalen. I løbet af året holdes sankedage, plantefarvning, græskardag og Allehelgen. Haven danner ramme om fællesskaber med frivillige, der hjælper til. I de senere år har fokus i Haven været, hvordan er man en herregårdshave, der er relevant i den samtid vi lever i og særligt fokuseret på biodiversitet, bæredygtighed og fællesskaber.

Bag Herregårdshaven er der en stor naturlegeplads, og ved Herskabsstalden finder man Musisk Naturbase med store udendørs musikinstrumenter lavet i sten og træ. Man kan også opleve Rønnebæksholms Lydpark og skulpturelle værker af bl.a. Randi & Katrine, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Søren Aagaard og Monia Sander Haj-Mohammed.  

Der er picnicpladser flere steder i parkområdet og gratis adgang året rundt i både parken og Herregårdshaven.Opdateret af: Sydsjælland & Møn  | info@vism.dk
Jeanette Ehlers, Diasporic Frequencies Fotograf: Malle Madsen Copyright: Jeanette Ehlers
Jeanette Ehlers, Diasporic Frequencies Fotograf: Malle Madsen Copyright: Jeanette Ehlers
Rønnebæksholm Fotograf: Torben Petersen Copyright: Randi og Katrine, Rønnebæksholm
Rønnebæksholm Fotograf: Torben Petersen Copyright: Randi og Katrine, Rønnebæksholm
Randi og Katrine, Rønnebæksholm Fotograf: Torben Petersen Copyright: Randi og Katrine, Rønnebæksholm
Randi og Katrine, Rønnebæksholm Fotograf: Torben Petersen Copyright: Randi og Katrine, Rønnebæksholm
Sankthans, Rønnebæksholm Fotograf: Christian Brems